教員情報
マキ ユウコ
maki yuko
眞木 優子
所属
人間健康学部 食マネジメント学科
職種
准教授
著書・論文歴
2022/07/24
論文
Assessment of Factors Affecting Adulthood Body Mass Index among Japanese Using the Bayesian Network(査読付) Journal of Food and Nutrition Research 10 (7),511-517頁 (共著)
2021/06
論文
Education for Improving Children’s Behaviors during Eating in a Japanese Nursery School (査読付) Journal of Food and Nutrition Research 9 (6),274-280頁 (共著)
2020/03
論文
Analysis of the Factors Controlling the Abdominal Circumferences in Japanese High School Students Using the Bayesian Network (査読付) journal of food and nutrition(J Food Nutr ) 6 (201),1-7頁 (共著)
2019/09
論文
Conditions for the Appearance and Disappearance of Dislikes of Food in Japanese Students (査読付) Journal of Food and Nutrition 5 (103),1-8頁 (共著)
2018/03
論文
Influences of School Cooking and Catering Systems on Leftover Meals and Eating Behaviors of Children (査読付) Journal of Food Nutrition and Dietetics. 2018;2 ((1)),115-122頁 (共著)
2000/11
論文
Effect of the viscous exudates of Mekabu
(Sporophyll of Undaria pinnatifida)
on glucose in rats (査読付) 日本食品化学工学会誌 6,306-309頁 (共著)
2001/05
論文
Physicochemical properties of viscous exudate of
Mekabu
(Part3) (査読付) 日本調理科学会誌 34,196-200頁 (共著)
2015/03
論文
野菜の栽培・収穫・調理・共食を通じた幼児への食育の効果 羽衣国際大学人間生活学部 研究紀要 10,41-50頁 (共著)
2011/12
論文
児童生徒の朝食摂取と生活習慣の実態調査 大阪薫英女子短期大学研究紀要 (46),95-103頁 (共著)
2010/12
論文
高校生・学生の女子スポーツ選手における食生活状況 大阪薫英女子短期大学研究紀要 (45),45-50頁 (共著)
2009/12
論文
女子短大生の食生活の実態と課題 大阪薫英女子短期大学研究紀要 (44),13-17頁 (共著)
1999/12
論文
ヒジキを食べてもヒ素中毒にならない理由-生体内でのヒ素の挙動- 一宮女子短期大学研究報告 (38),181-189頁 (単著)